Olty

Am primit botezul

Posted in Diverse by stirilarece on decembrie 3, 2009

Cotidianul, 02 Decembrie 2009, pagina 3

Instigare pe Facebook

01 Dec 2009 Dana Piciu | 9 comentarii | 1416 vizualizari
Mitingul simpatizanţilor lui Mircea Geoană, care a avut loc în apropiere de primăria din Timişoara, a fost tulburat de un grup de manifestanţi anti-PSD.
Printre cei 3.000 de susţinători ai PSD s-au aflat şi câteva sute de la PDL care au venit cu claxoane şi pancarte pe care scria „Vrea să ne vândă ruşilor“, „Proclamaţia de la Timişoara nu e a voastră“. Manifestanţii s-au huiduit şi au schimbat replici dure. Ei au fost despărţiţi de un cordon de jandarmi, dar au întrerupt discursul pe care îl susţinea poetul Mircea Dinescu. Susţinătorii PSD au scandat „Băsescu scurt la minte, Mircea Geoană preşedinte“ sau „Băsescu bătăuşu’“.

Un oficial al statului instigă
Ieri după-amiază, pe Internet, prin reţeaua Facebook, un consilier parlamentar îndemna tinerii să participe la o manifestaţie ilegală în Piaţa Universităţii.

Cel în cauză este Daniel Olteanu, şeful cabinetului parlamentar al ministrului Culturii, Theodor Paleologu. Nu se ştie dacă apelul a fost făcut în numele ministrului sau în nume personal. Textul mesajelor de pe Facebook este manipulator, făcând referire la „furtul revoluţiei“ şi la „comunişti“. Ministrul Theodor Paleologu şi PDL trebuie să prezinte explicaţii oficiale privind următoarele mesaje:

Daniel Olteanu – „Vino la 18.00 în Piaţa Universităţii! Să nu îi lăsăm să ne fure Revoluţia! Cei ce aţi fost şi sunteţi studenţi, veniţi la 18.00 la Universitate! Nu vă lăsaţi trecutul pradă uitarii şi viitorul în mâinile celor ce v-au bătut şi ucis părinţii, fraţii, fiii!“.

De asemenea, în dimineaţa zilei de ieri, conducerea Societăţii Timişoara, ai cărei membri sunt Daniel Vighi, Mircea Mihăieş, Florian Mihalcea, a organizat un miting al tăcerii împotriva folosirii Operei de către primarul Gheorghe Ciuhandu pentru mitingul electoral al lui Mircea Geoană. Surse din interiorul societăţii susţin că supărarea împotriva edilului timişorean a pornit de la neacceptarea subînchirierii sediului asociaţiei către biroul europarlamentar al Monicăi Macovei. La sediul primăriei s-a semnat Parteneriatul pentru Timişoara urmând ca la prânz să se desfăşoare un miting în interiorul Operei din Timişoara. Numeroase îndemnuri de pe Twitter şi de pe Facebook au dus la apariţia câtorva sute de timişoreni în faţa instituţiei unde s-a organizat mitingul PSD. Câteva schimburi de replici violente între suporteri ai Poli Timişoara şi jandarmii locali, preluate excesiv de Realitatea TV, au dus la pregătirea flash-mobului din Piaţa Universităţii pentru ora 18.00, la fel ca la Timişoara. Cu mesaje de gen „Cu coase şi topoare să venim să dăm jos comuniştii şi profitorii“ s-au adunat câteva sute de bucureşteni care strigau „Jos comunismul!“. Au fost remarcaţi reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari. La un moment dat a apărut o dubiţă portocalie cu numărul B 53 ESB din care s-au descărcat instalaţii de sonorizare. Precizăm că flash-moburile sunt acele acţiuni spontane, apărute fără aviz de la autorităţi, obişnuite în America, dar care se termină după cinci minute. La închiderea ediţiei, sute de bucureşteni se îndreptau spre Piaţa Universităţii.

Piciule, felicitari. Sper ca ti-au plusat la salariu.  Si ar cam trebui sa te apuci de alergat, ca la cat ai papat pana acuma s-ar putea sa te faci cat o vaca!

Lasă un comentariu